כיום, כאשר כל כך קל לפתוח חנות וירטואלית באמצעות פלטפורמה ייעודית, הרבה מאוד אנשים שאינם באים דווקא מתחומי השיווק והפרסום (ברשת או לא ברשת), בוחרים לפתוח אתר שכזה לצרוך עשיית רווחים נוחה וללא השקעת מאמץ גדול במיוחד.
אך למטבע יש שני צדדים ולמרות שמצד אחד התהליך עצמו לא מורכב במיוחד, קידום של אתר חנות וירטואלית כך שיביא לנו הרבה תנועה היא לא דווקא משימה פשוטה במיוחד ,וזאת מכמה סיבות :
- תיאורי המוצרים בחנות בדרך כלל נלקחים מתיאור היצרן וכך אם יש 30 אתרים שמציעים כמעט את אותו התוכן, רוב עבודת הקידום מתבססת על קישורים ולכן היא עלולה להיות קשה יותר.
- עמודים רבים באתר לא כוללים כלל טקסט , אלא רשימת מוצרים שנראית כמו רשימת מכולת.
- החבילה הבסיסית אותה מציע הספק של החנות הוירטואלית בדרך כלל לא מתאימה תמיד לצרכי SEO וכל שדרוג עולה לא מעט כסף. (לדוגמה, אין כותרות H1אוטומטיות).
- קשה לעקוב אחרי אלפי עמודים שונים ולתקן את כולם במהירות.
פתרונות משלימים מעבר לקידום אתרים קלאסי על מנת להתגבר על הקשיים האלו, ישנן כמה מתודות מומלצות
- השקעה רבה יותר בקידום ממומן : כך למעשה עוקפים את הקושי בקידום אורגני. החיסרון? עלות גבוהה יחסית שמשתנה ממוצר למוצר ומתחום לתחום
- פעילות מרובה ברשתות חברתיות: שיטה מצוינת. כיום לא רק שאפשר לפתוח דף בפייסבוק ולצבור אוהדים שמקבלים כל עדכון על מבצע או מוצר חדש, אלא שיש אפשרות לשלב חנות וירטואלית ממש בתוך פייסבוק ,חנות שבה הגולשים יכולים להמליץ אחד לשני על מוצרים ולהעניק אחד לשני מתנות והנחות. חברות כמו Orange (פרטנר) כבר משתמשות במערכת כזו בעמוד הפייסבוק שלהן.
- שימוש ברשימות תפוצה : עוד שיטה מצוינת דרכה אפשר לאסוף כתובת מייל של לקוחות ולהפוך אותם ללקוחות חוזרים. החיסרון הגדול הוא שדרוש ליווי של עורך דין שיכתוב תקנון המאפשר לכם לאסוף את כתובת המייל הללו. אם לא עושים זאת בזהירות, הנכם עלולים להיות חשופים לתביעות ולפגיעה תדמיתית.
שיפור האופטימיזציה של המצב הקיים בחנות הוירטואלית
מעבר לשיטות שהוזכרו לעיל שהן בעצם שיטות משלימות למתודות קידום האתרים הקלאסיות, אפשר גם לשפר את המצב הקיים במספר דרכים :
- בדיקה של דרישות לקידום בשלב אפיון המערכת : התייעצו עם מקדם אתרים מומחה, הראו לו את המערכת ושאלו אותו מהן הדרישות הספציפיות אותן היה מציע לכם להוסיף כבר בשלב ההקמה. כך תוכלו להיות בעמדה טובה יותר מול החברה המספקת לכם את הפלטפורמה ותוזילו עלויות בלי הפתעות בהמשך.
- תיבול ושכתוב הטקסט של יצרן המוצרים או כתיבת טקסט מקורי : כאשר מדובר באנגלית, בדרך כלל תוכלו להשתמש במיקור חוץ, אך גם אם מדובר בעברית, תוכלו למצוא ספקי עבודה טובים במחירים סבירים. חשוב במיוחד להקפיד שהטקסט יהיה מקורי ולא ייראה תמיד כמו רשימת מכולת ג'נרית. בעמוד הקטגוריות הכללים למשל, אפשר לשים את הטקסט בחלק התחתון של העמוד ובעמודי המוצרים בטאב "פרטים נוספים". צעד זה מומלץ לבצע כמה שיותר מוקדם כשיש מעט עמודים בחנות
- את כל הנאמר בסעיף הקודם חשוב ליישם גם על קידום Off Page וכך לדאוג למשל שמאמרים באתרים חיצוניים או הודעות בפורומים יהיו מקוריים ולא יחזרו על עצמן. חפשו שיתופי פעולה עם אתרי צרכנות או לייף סטייל שישמחו לקשר אליכם תמורת מאמר מקצועי ויעיל.
כך או כך, זכרו שקידום ותחזוקת חנות וירטואליות היא עבודה לכל דבר . גם בה, כמו בקידום אתרים אחרים, אין קיצורי דרך. בהצלחה!